Fri frakt över 750 kr Leverans 2- 5 dagar Unikt utbud
Varför skall jag välja BPA-fritt?

Varför skall jag välja BPA-fritt?

Har du hört eller sett ordet BPA förut? Du har säkert sett att det står i en produkttext eller på en servis till barn att produkten är BPA - fri. Här reder jag ut varför du skall undvika BPA så långt det går:


Vad betyder BPA?

BPA eller Bisfenol A, som det egentligen heter, finns framförallt i plastprodukter olika typer av matbehållare, enstaka artiklar för mikrovågsvärmning, och genomskinliga pipmuggar. BPA används för att göra plast hårdare och tålig mot stötar samt höga temperaturer.

Bisfenol A är ett misstänkt hormonstörande ämne enligt Kemikalieinspektionen, och vi får i oss det  främst genom mat och dryck.  Du får i dig ämnet genom att äta mat som blivit uppvärmd i en matlåda i plast, uppvärmd vällingflaska eller dricker från flaska/ glas av plast, eftersom rester av bisfenol A kan läcka från materialet.

Konsekvenserna av att få i sig BPA under en längre period att utveckling av hjärnan kan störas, risk för bröstcancer samt att man kan få svårt att skaffa barn i framtiden. 


Välj BPA fria produkter till dig & ditt barn

När du köper något som ditt barn skall äta och dricka ifrån, kontrollera så det står att produkten är BPA fri, och symbolen du skall leta efter är besticksymbolen, som innebär att produkten är säker trots att den är gjord i plast. Besticksymbol BPA fri


Satsa på bättre alternativ

Satsa på silikon, glas eller rostfritt stål ifrån det du och ditt barn skall äta ifrån. Välj med omsorg och plastbanta så gott det går!